Számítástudomány játékosan szakkör

Számítástudomány játékosan szakkör

2017 második félévében a Biatorbágyi Általános Iskolában elíndítottuk a “Számítástudomány játékosan szakkört“.
Heti egyszer 1 órában 10 alkalommal találkoztunk a gyerekekkel. Először negyedikesekkel majd harmadikosokkal foglalkoztunk. Az volt a célunk, hogy megnézzük, hogy gyakorlatban a tananyag, hogyan tanítható ekkora gyerekeknek.
Azt hiszem sokat tanultunk mi is és a gyerekek is. A gyerekek nagyon aktívak voltak és élvezték a játékos, de azért sokszor gondolkodásra kényszerítő foglalkozásokat. Bővebben erről itt olvashatsz: Számítástudomány játékosan.
Úgy gondoljuk, hogy az ilyen fajta szakkör elterjedhetne máshol is Magyarországon. A számítástechnika és számítástudomány nagyon gyorsan fejlődik és látszik, hogy az általános iskolai oktatás nem tudja követni ezt a fejlődést.
Talán mi programozók tudunk azzal segíteni, hogy megmutatjuk a gyerekeknek, hogy mivel foglalkozunk. Persze szakköri kereteken belül nem tudunk egy teljes szakmát megtanítani, de úgy gondolom, hogy a figyelemfelkeltés, ismeretterjesztés is nagyon hasznos. Ha már van 2-3 gyerek akit magával ragad ez a világ, akkor nem hiába dolgoztunk.
Ha esetleg te is szeretnél az iskolában a gyerekeknek Számítástudomány játékosan szakkört, akkor jó helyen jársz.  Íratkozz fel a hírlevelünkre, csatlakozz a közösséghez.